Page 1 of 24 1234567891011 ... LastLast
Results 1 to 25 of 578

Thread: Settings in GT1/DIS to use the INPA Interface ?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    founda
    Posts
    1
    My Cars
    bmw

    Settings in GT1/DIS to use the INPA Interface ?

    Hi,

    does anybody know the settings in GT1/DIS to use the same diagnose interface for INPA/Ediabas, without use the expensive diagnostic head ?

    (Sorry for my English...)


    Regards

  2. #2
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Europe
    Posts
    1,203
    My Cars
    yeah
    I know how to do it, but I need something in change:

    WinKFP, NFS, NCS Expert and password, fully working...

  3. #3
    kirbykirbykirby is offline Hay, Text Below is wrong. 2008 Secret Santa Deadbeat
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Texas
    Posts
    1,069
    My Cars
    93' 325i (RIP)
    Hey, Nuvola...how would you do it? I have some nice app's to trade Including EDIABAS, Gt1 V29-49. and a few goodies.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Orange
    Posts
    50
    My Cars
    328
    It was pretty clear over there, if you have that thread you know everything you need.

  5. #5
    kirbykirbykirby is offline Hay, Text Below is wrong. 2008 Secret Santa Deadbeat
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Texas
    Posts
    1,069
    My Cars
    93' 325i (RIP)
    Could you post the thread? I'd be more then happy to help I just need something to go on, haha.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Buenos Aires, Argentina
    Posts
    29,275
    My Cars
    5/94 Euro 325i coupe
    Quote Originally Posted by nuvola rossa View Post
    I know how to do it, but I need something in change:

    WinKFP, NFS, NCS Expert and password, fully working...
    Please don't make this look like a warez site where people trade...

    I was hoping everyone would help everything without waiting anything in return.


    Quote Originally Posted by ClintonM3 View Post
    the Audi A4 is a tweaked, cosmetically enhanced, cross platform, put-together overnight VW.
    Quote Originally Posted by joeuser528e View Post
    Staggard setups are for cars that you park at show meets. They go well with 5 screens and 3 12"s.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3
    My Cars
    Z3
    @MPower2007
    On the DIS Mainscreen you must put Strg+Alt+F1 to go to the first sco console.
    Login as root and pwd "password". Then change to the directory /etc and modify (vi ediabas.ini) the file.
    [TCP]
    RemoteHost = Diaghead
    Port = 6801
    Then extend the file /etc/hosts with following information:
    "192.168.68.30 Diaghead"
    after reboot, go to the console and type
    /usr/ediabas/bin/apitest"
    if it runs and give you a menu then the comminucation between ediabas-SCO and ifhsrv is ok.

    @ eleet
    What settings must be done to connect DIS to the SCO ediabas ? DIS -> Services -> Settung up a connection -> Free Diagnostic heads are empty. Please help me - Thx

    Sorry for my bad english.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3
    My Cars
    Z3
    Hello MPower2007

    Sorry this was the wrong IP. In /etc/hosts must stand
    "192.168.68.1 Diaghead" and your windows system with ifhsrv running must have this ip. After the change you can "ping Diaghead" and execute apitest.

    What for a Interface you are using ?

    @all other
    What settings must be done to connect DIS to the local ediabas - In DIS Administration - Free Diagnostic heads are empty. Please help - Thx

  9. #9
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Germany
    Posts
    3
    My Cars
    Z3
    Can you ping to 192.168.68.1 / Diaghead ?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Orange
    Posts
    50
    My Cars
    328
    Quote Originally Posted by MPower2007 View Post
    Is nobody there who have experience and tell us the correct settings (maybe a "how to") to use the "inpa" interface, without waiting anything in return ... ?

    Thx
    Just put the IP address in ediabas.ini instead of 'Diaghead'

    I am writing some articles to help with these simple things. Please send me an email.

  11. #11
    kirbykirbykirby is offline Hay, Text Below is wrong. 2008 Secret Santa Deadbeat
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Texas
    Posts
    1,069
    My Cars
    93' 325i (RIP)
    Rapidshare deleted.

  12. #12
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Orange
    Posts
    50
    My Cars
    328
    Thanks Mpower, it was nice to get the articles I posted on the other board back.

  13. #13
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Germany
    Posts
    1
    My Cars
    750
    Quote Originally Posted by MPower2007 View Post
    Hi,

    does anybody know the settings in GT1/DIS to use the same diagnose interface for INPA/Ediabas, without use the expensive diagnostic head ?

    (Sorry for my English...)


    Regards

    Hallo

    Weist du was es bedeutet wd(1) now is using polled interface.Bei der Instalation der Basi CD mit VMware.Was mus ich umbedingt beachten.

    Gruß

    Christoph

  14. #14
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    LA, Calif
    Posts
    1,119
    My Cars
    B3 epsilon
    Quote Originally Posted by nuvola rossa View Post
    I know how to do it, but I need something in change:

    WinKFP, NFS, NCS Expert and password, fully working...
    I take it that you know your way around WinKFP, NFS, NCS Expert ?

    Technik Engineering ASA Stage 1.
    Supercharged E46 M54B25.
    2011 NASA TTC So Cal Champion!
    Track blog.

    FS: New Setrab 915 / Authentic Alpina wheels 18x8, 18x8.5 / BMW ETCC Solid Bushings (ask)

  15. #15
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lithuania
    Posts
    1
    My Cars
    bmw x5

    @MPower2007

    Could you reshare or send private to email OBD_diagnose_with_round_20pins_-_318ti_org_forum.zip

    Thank's in advance

  16. #16
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Geneva, NY
    Posts
    3
    My Cars
    2001 BMW 325 XI
    Quote Originally Posted by eleet View Post
    It was pretty clear over there, if you have that thread you know everything you need.
    Any chance of getting a copy of that post? dfitz21@gmail.com

    Thanks
    Dan

  17. #17
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Seoul, Korea
    Posts
    2
    My Cars
    Hyundai Elantra
    Thanks!!

  18. #18
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    West Palm ,FL USA
    Posts
    2
    My Cars
    BMW

    links or info

    Quote Originally Posted by nuvola rossa View Post
    I know how to do it, but I need something in change:

    WinKFP, NFS, NCS Expert and password, fully working...
    Please private email with info regarding this ...Thank you in advance.

  19. #19
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    West Palm ,FL USA
    Posts
    2
    My Cars
    BMW
    Could you please private email me the link for this? Thank you in advance
    seanshultz@hotmail.com

  20. #20
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Germany
    Posts
    4
    My Cars
    540i 318i
    Anybody use an ADS Interface for DIS?

    i need so much help ....

    sincerly

  21. #21
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Europe
    Posts
    2
    My Cars
    BMW E38 740i
    Please somebody send me link or file OBD_diagnose_with_round_20pins_-_318ti_org_forum.zip

    Thanks.
    engine387@gmail.com

  22. #22
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Finland
    Posts
    3
    My Cars
    bmw
    I would like that have that zipped thread also..

    thanks,
    fraatti@suomi24.fi

  23. #23
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Amman, Jordan
    Posts
    1
    My Cars
    E39 1999 530
    Can you share the Zip file OBD_diagnose_with_round_20pins_-_318ti_org_forum.zip as well

    I would really apreciate it.
    Abed.Shamlawi@Y-Consult.com

  24. #24
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Germany, Regensburg
    Posts
    2
    My Cars
    E39 - 530iAt 09/2001
    Hey, can anybody how got this *.zip re-up it on rapidshare?
    Trading per Mail is awful...

    Thanks,
    Puschel
    E39 5.30iA Touring EZ 09/2001
    individual and Vialle LPI 7
    LPG

  25. #25
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jamaica
    Posts
    3
    My Cars
    116i

    re:dis and inpa

    after doing this insruction. On the DIS Mainscreen you must put Strg+Alt+F1 to go to the first sco console.
    Login as root and pwd "password". i get and error incorrect logon can someone help me please.

Page 1 of 24 1234567891011 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •