Results 1 to 3 of 3

Thread: 1999 323i engine noise-New to Bimmerforums

  1. #1
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    1
    My Cars
    1999 BMW 323i

    1999 323i engine noise-New to Bimmerforums

    Hello,

    I am new to Bimmerforums and am hoping to get some insight into an engine issue I'm having. This is a family car that was recently passed down to me and I intend to make it an ongoing project car. I drove it nearly four hours home, took it to work and back the next day, and had no issues at all. It made no sounds and was running smooth. A few days later I started it up to take to work again and it made the noise you see in the video. Anyone have any idea what I could be dealing with here? From what I've read and researched it could be anything from belts/pulleys to something with the alternator and more. The engine light is on on the dash. I luckily have a hefty stack of service records with it so I can see what might need to be replaced. I figured I'd ask around before I go taking things apart.



    Thanks in advance,

    Barrett

  2. #2
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Salt Lake City
    Posts
    5
    My Cars
    E91 Daily, E46 Race Car
    Hard to say from the video. Sounds like it could be a seized belt tensioner? I would start there.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Norwich, Connecticut.
    Posts
    345
    My Cars
    E46,MB,Volvo,Audi,MG..
    Belt tensioner-pulleys...two of them...although separate, a third pulley working in the serpentine belt system services the AC...replace them all, 3 of them...very common.
    Last edited by Eaglesail; 04-20-2018 at 02:41 PM.

Similar Threads

  1. New engine noise....video to follow tomorrow
    By BMWManiac in forum 1992 - 1999 M3 (E36)
    Replies: 11
    Last Post: 11-29-2007, 06:18 PM
  2. New to Bimmerforum give me feedback on pic's
    By rp99e39 in forum Southeastern - US
    Replies: 2
    Last Post: 03-06-2004, 01:47 PM
  3. Arizona State Sun Devil & New To BimmerForums
    By PAGALM3 in forum Southwestern - US
    Replies: 39
    Last Post: 12-16-2003, 10:56 PM
  4. New to bimmerforums
    By DCR62 in forum Australia / New Zealand
    Replies: 12
    Last Post: 03-27-2003, 04:26 AM
  5. New To Bimmerforums
    By KAMIKADZE in forum Forced Induction
    Replies: 4
    Last Post: 06-04-2002, 10:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •