Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 27 of 27

Thread: Electric fan delay, so it runs after shutoff

  1. #26
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Riga, Latvia
    Posts
    1,276
    My Cars
    2x 1997 BMW Z3 2.8
    Quote Originally Posted by zellamay View Post
    The aux fan, still wired stock with the 81 deg switch in the radiator, never came on.
    Did you made sure it has the brown wire in the middle? That might be the culprit.

  2. #27
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    tempe, az
    Posts
    476
    My Cars
    1998 Z3M, 1994 325i,
    Quote Originally Posted by deni2s View Post
    Did you made sure it has the brown wire in the middle? That might be the culprit.
    Sorry, I wan't saying the aux fan failed to come on. It didn't come on because the aftermarket fan did a good job of cooling the radiator. Even though the two fan switches are close in value, the inline switch seems to respond quicker. With this system, the aux fan should only come on if the aftermarket fan is not sufficient (at say 120 deg in Phoenix), or when the AC is on.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Electric fan where is it
    By Rb26cory in forum 1999 - 2006 (E46)
    Replies: 7
    Last Post: 03-25-2012, 03:15 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 04-12-2010, 08:13 AM
  3. Electric fan won't stop running ?
    By GuitarKid93 in forum 2001 - 2006 M3 (E46)
    Replies: 1
    Last Post: 01-26-2008, 02:51 AM
  4. Electric fan will not stop running
    By routeg35 in forum General BMW Mechanical Help sponsored by RM European Auto Parts
    Replies: 4
    Last Post: 01-09-2008, 09:58 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •