Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    NY, USA
    Posts
    80
    My Cars
    1996 BMW 328is

    04 x5 4.8is Temp gauge problem

    Hi guys just picked up a new x5 well new to me. I just did the water pump and the bimmerfix fix for the coolant transfer pipe i reassembled everything and now the temp gauge is pegged in the red whether it is running or just on accessory. It was never like this befroe we changed the water pump, any help on getting it back to normal would be great thanks, SMAC

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Wadsworth, Ohio
    Posts
    10,248
    My Cars
    BMW
    Double check your wiring to the temp sensor, sounds like you have an issue there.
    Have questions? Need answers? Live Chat us! 8:30am to 12:00am Midnight EST
    sales@ecstuning.com
    | customerservice@ecstuning.com
    Customer Service Hours: M- F 8:00am - 8:00pm EST | Saturday: 10:00am - 7:00pm EST
    Sales Team Hours: M - F 8:00am - 11:00pm EST | Saturday: 10:00am - 7:00pm EST
    800.924.5172
    Facebook | YouTube | OEM BMW Part Number Search

  3. #3
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    NY, USA
    Posts
    80
    My Cars
    1996 BMW 328is
    Thanks for the info, looked like the system wasnt fully bleed and air bubbles got stuck near the sensor, that being said we bled the system again and drove it and now everything works fine!
    Quote Originally Posted by ECSTuning View Post
    Double check your wiring to the temp sensor, sounds like you have an issue there.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Burlington/Freehold NJ
    Posts
    10,915
    My Cars
    Z3, 528i, M5, X5, Jetta
    Quote Originally Posted by smaccc View Post
    Thanks for the info, looked like the system wasnt fully bleed and air bubbles got stuck near the sensor, that being said we bled the system again and drove it and now everything works fine!
    Thanks for following up!
    1999 528i - Titanium Silver over Black Leather, Sport
    2000 Z3 2.3 -Topaz Blue over Sand Beige, Sport
    2003 M5 - Imola Red over Imola Red/Black, Sport
    2004 X5 4.8is - Estoril Blue/Black

Similar Threads

  1. Temp gauge problem :help
    By tommo in forum 1983 - 1991 (E30)
    Replies: 11
    Last Post: 01-12-2005, 08:36 PM
  2. Temp gauge problems
    By Kyle M in forum 1992 - 1999 M3 (E36)
    Replies: 1
    Last Post: 04-10-2004, 10:29 PM
  3. Installed my new SI board, still have temp gauge problem
    By TC535i in forum 1983 - 1991 (E30)
    Replies: 17
    Last Post: 10-22-2003, 10:27 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 02-05-2003, 01:52 AM
  5. Help Please -> Temp Gauge Problem?
    By JBoz in forum 1991 - 1999 (E36)
    Replies: 6
    Last Post: 10-06-2001, 11:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •