BAVToys
Results 1 to 4 of 4

Thread: High Beam Issue

  1. #1
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northern Arizona
    Posts
    18
    My Cars
    2009 328i x-drive Coupe

    High Beam Issue

    A few weeks ago one of my high beam bulbs burnt out. I have an '09 328i x drive Coupe, E92. It has Xenon HID's with adaptive headlights.
    I did some research and was confused as different sources told me different bulbs. One of the tech's at Bav Auto and a guy on another forum told me I needed a DS-1 Xenon bulb.
    Then I noticed the other high beam (inner bulbs) had burnt out.
    Got the bulb, opened the hood and popped off the access lid for the inner bulbs, and saw they were H8 Halogen bulbs.
    So I went to the parts store, got a couple Phillips H8 bulbs, made in Germany and look just like the stock bulbs I took out. Put them in and still no high beams when I flip the stalk. Neither of them work.
    If it's not the bulbs, could it be a relay or control module ?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    California
    Posts
    9
    My Cars
    E92 328i
    For me it was the ballast on my e92 328i for xenon headlights. I changed the ballast and now i can hear like a click noise when i turn on the high beams and turn them off. I can physically see the inner metal flap moving when i push the stalk .

  3. #3
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Japan
    Posts
    44,796
    My Cars
    11/88 E32 750iL+98 E36M3
    Did you check the fuses already?
    SHOGUN'S TRICKS AND TIPS FOR THE SEVEN SERIES
    http://twrite.org/shogunnew/topmenu.html

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Salem, MA
    Posts
    7,010
    My Cars
    03 zhp, 97 e36m3, 04 zhp
    Quote Originally Posted by sandog View Post
    Put them in and still no high beams when I flip the stalk.
    What happens when you pull the stalk towards yourself with the car on?

Similar Threads

  1. Fog and High beam issue
    By lyubelsky in forum 1992 - 1999 M3 (E36)
    Replies: 6
    Last Post: 05-05-2008, 08:02 PM
  2. high beam issue - High Beam Relay question with pics
    By Rahul325 in forum 1991 - 1999 (E36)
    Replies: 9
    Last Post: 11-25-2006, 06:54 AM
  3. fuse #10 problem + high beam issue
    By wheresthewagons in forum 1983 - 1991 (E30)
    Replies: 2
    Last Post: 01-24-2006, 12:29 PM
  4. high beam issue - High Beam Relay question with pics
    By Rahul325 in forum Car Audio & Electronics sponsored by Bavsound
    Replies: 0
    Last Post: 12-17-2005, 05:35 PM
  5. High Beams issue
    By Rahul325 in forum Texas
    Replies: 7
    Last Post: 12-12-2005, 12:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •