Page 3 of 16 FirstFirst 12345678910111213 ... LastLast
Results 51 to 75 of 398

Thread: Laminar's M3 5.0 swap: Fünf-Null

  1. #51
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    The ABS computer needs to see a load across its output to the traction control throttle body before it enables ABS. The fix is described in this thread. On my car, the wires going to the "auxilary throttle position motor" from the ABS computer were thick gauge, black/brown/yellow (pin 12) and black/green/yellow (pin 13). I snipped them a few inches after the ABS computer connector and installed a 10W 10ohm resistor across those two wires. The previously-linked thread specifies a 3W 10ohm resistor but my local Radio Shack only had 10W or 1W so I went big.

    The guys in this thread were extremely helpful in getting INPA working and establishing communication with the ABS computer and pump so I could figure out what errors would holding me out.

  2. #52
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Houston, Tx.
    Posts
    5,609
    My Cars
    '10 X5, '98 M3 - 302
    Is this an issue with any swap or is it a standalone issue?

  3. #53
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    Any swap using the 4-channel ABS would potentially need it.

  4. #54
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    I installed upper LATCH tethers in my car to carry a car seat.





    Installing LATCH car seat tethers in an E36

  5. #55
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    I went RallyCrossing this weekend.





    We had a thaw here over the past few days and it was pure mud. Three cars got stuck, one of which was the 4x4 pickup they sent out to get the first Subaru unstuck. The other was another E36 on Blizzaks.

    I spent most of the time dragging my undercarriage, but it was a blast.
    Last edited by Laminar; 02-22-2016 at 09:01 AM.

  6. #56
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Ontario
    Posts
    40
    My Cars
    1999 325i, 1996 RSTi Cou
    Not sure if it's just me, but almost all of your earlier pictures don't load

  7. #57
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    Yeah, Imgur blocked bimmerforums. I'll have to go back and re-host those pics myself.

    - - - Updated - - -

    Okay, pics should be working now.

  8. #58
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Metro DC
    Posts
    821
    My Cars
    79 323i, 94 325is, 13 M3
    I'm still getting nothing on recent pics?

  9. #59
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    Can you see either of these:





    A lot of workplaces stupidly block DropBox.

  10. #60
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Ontario
    Posts
    40
    My Cars
    1999 325i, 1996 RSTi Cou
    They all work for me now brotha

  11. #61
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Metro DC
    Posts
    821
    My Cars
    79 323i, 94 325is, 13 M3
    Mike, I'm seeing the baby car seat but not the second one. Maybe it's on my end.

  12. #62
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    The second one is hosted on Dropbox. Are you at work or at home? Some work filters consider Dropbox "file sharing."

  13. #63
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Metro DC
    Posts
    821
    My Cars
    79 323i, 94 325is, 13 M3
    Work. We must be blocking Dropbox. Thanks for straightening me out.

  14. #64
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    Here's an interesting turn of events. I have been driving my car for 10 months and have right around 2000 miles on it. The clutch started slipping when cold last month and a couple weeks ago it got really bad, so I dropped the transmission yesterday and found this:









    The friction plate is toast and its wear is very uneven. both the flywheel and pressure plate are badly pitted and probably ruined.

    The clutch was rated for 370hp, and at best I'm making a handful above the stock Explorer 215. This kit is supposed to have a 12 month/12,000 mile warranty, but I have zero faith in them backing up this product after they denied my warranty claim when the throw-out bearing died last year.

    I have an email out to their tech support now. If they fail to follow through I'll talk brand and source.

  15. #65
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Houston, Tx.
    Posts
    5,609
    My Cars
    '10 X5, '98 M3 - 302
    Wow, that's pretty bad. Definitely would like to know what product that is. Good luck.

  16. #66
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    I'm giving them a chance to make it right. If they fall through (probably), I'll post up brands, vendors, and more details.

  17. #67
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    Taking the flywheel to a local shop today to see if they can make a new insert for it. Otherwise it's garbage.

    In the meantime, I made a couple of videos. Looking back, it's kind of funny how much I hated the clutch from the very first drive.



    Last edited by Laminar; 03-09-2016 at 09:37 AM.

  18. #68
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Houston, Tx.
    Posts
    5,609
    My Cars
    '10 X5, '98 M3 - 302
    Dawww, she's proud of you.
    Good stuff man. Still waiting on the clutch manufacturer?

  19. #69
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    Haven't heard back yet. I'll give them to the end of the week. Low expectations.

  20. #70
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Houston, Tx.
    Posts
    5,609
    My Cars
    '10 X5, '98 M3 - 302
    I hope mine is alright. I know that the brand is Zoom Performance. From the reviews I've seen, they're hit or miss. The previous owner said the tranny was rebuilt and new clutch put in.

  21. #71
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    No worries, they don't even sell the shit I got on Summit.

  22. #72
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Canada
    Posts
    148
    My Cars
    93 318is/94 CV/86 Stang
    I'm running a Centerforce pressure plate and clutch plate i got off a guy on corner-carvers 8-9 years ago with a billet steel flywheel off someone else on ebay. It's been fine. I had also used a Spec 2 piece steel flywheel and stock 5.0 clutch kit on my old 351W swapped Fox mustang. It too was trouble-free. The only issue I've had with
    the BMW was finding the right adjustment between full release and no slippage. I've had to adjust it a little on the free play side so the clutch is fully engaged with my
    foot off the pedal. It makes it a bit annoying having to force the shifter after ,say, waiting at a red light.

    edit: Whoops, I just wandered to the garage to double check my info and I'm only using a stock clutch in the BMW.
    Last edited by MvnTgt; 03-09-2016 at 07:34 PM. Reason: correcting clutch info
    1993 BMW e36 318is with a (mostly) completed SBF 5.0/T5 swap
    TFS Street Heat heads (TFS 170 tw) with upgraded dual valve spring kit
    TFS Street Heat Intake w/70mm TB and EGR delete spacer (fits under hood)
    TFS Stage 1 camshaft
    MS2-Extra controlling fuel and spark
    It goes...ok. :-)

  23. #73
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    Yeah, I ordered Centerforce friction and pressure plates and tried to pick up a steel flywheel tonight but AutoZone's site was wrong and the location didn't have any in stock. I'll grab one tomorrow along with the tailshaft housing with its fresh bushing and seal and then I can put the transmission back in.

  24. #74
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    Went out to the garage last night to replace the weeping fuel line.



    Awesome. That just cost me $90.

  25. #75
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Des Moines, IA
    Posts
    764
    My Cars
    '97 M3/4/5.0
    I filmed most of this last summer but finally got around to putting it all together.

    There's a decent look in the engine bay and under the car, along with some exhaust noises.


Page 3 of 16 FirstFirst 12345678910111213 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •