Results 1 to 11 of 11

Thread: Fuse diagram?

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NH
    Posts
    297
    My Cars
    ---

    Fuse diagram?

    hi all,

    just got another 840 and the radio doesnt work, it wont turn on.


    the fuse doesnt seem to be blown,

    any other ideas? (besides it being broken)
    Last edited by harvardpark617; 05-13-2011 at 03:24 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Belgium
    Posts
    2,328
    My Cars
    Made in Germany
    Check fuse F36 in the rear power distribution box. Also remember that most head units have a fuse on their back.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Mississauga, ON, Canada
    Posts
    1,219
    My Cars
    97 840Ci Individual
    The front fuse box lid will have a sticker on its underside stating what each fuse is responsible for. The rear fuse box will have a similar sticker on the inside face of the carpet cover.

    Can you elaborate on what you mean when you say the radio won't work? (i.e won't turn on, no audio is heard, not accepting code, etc.)

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NH
    Posts
    297
    My Cars
    ---
    thanks for the replies!


    the radio will not turn on at all. i turn the knob and nothing.

    i just checked fuse #18 on the front fuse box and it looked to be okay, even replaced the fuse with a spare and the radio still didnt work.


    im about to check the rear f36 one right now.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    City Of Angels
    Posts
    5,423
    My Cars
    911 + E31
    Congrats on getting yet another 8 bro!

    How is the radio harness? Loose? Intact?
    ------------------------------------------------------------------------------------

    ------------------------------------------------------------------------------------

    ------------------------------------------------------------------------------------

    ------------------------------------------------------------------------------------

  6. #6
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    toronto,canada
    Posts
    119
    My Cars
    1991 bmw 850i
    If you just got the car and it has never worked since you picked it up there is a good chance the car had its aftermarket radio removed and the original one thrown back in (literaly)

  7. #7
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NH
    Posts
    297
    My Cars
    ---
    Quote Originally Posted by Koizumi View Post
    Congrats on getting yet another 8 bro!

    How is the radio harness? Loose? Intact?

    thank you its a good feeling.



    i just checked the fuse in the back of the actual head and it was broken

    i though that it was surely the reason so i replaced it with a brand new fuse. and the radio still doesnt work.


    as far as the wires and harnessing it looks all intact and is all plugged in. hmm

  8. #8
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Mississauga, ON, Canada
    Posts
    1,219
    My Cars
    97 840Ci Individual
    If you have a spare radio lying around and feel like dropping a few dollars for a harness and antenna adapter (I think it's a Scosche BW01B harness adapter and a Volkswagen VWAB antenna adapter), I'd recommend trying a different head unit. When I got mine, the radio wouldn't turn on at all. The fuse in the back of it was fine, but it just didn't work. Tried a spare head unit and all was well. From what I understand, the stock radio is pretty disappointing anyway.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hampshire UK
    Posts
    7,360
    My Cars
    99 840ci Sport Indv
    Quote Originally Posted by harvardpark617 View Post
    thanks for the replies!
    the radio will not turn on at all. i turn the knob and nothing.
    Just in case - you know that pressing the volume control switches the radio on - not just turning it?
    Timm..2007 E64 650i Individual Sport..1999 E31 840ci Individual Sport..ex owner of 2000 E38 740..1999 E38 740i V8 M62..1998 E38 735i V8..1993 E32 730i V8..1988 E28 518i


    My Current 840ci Sport Individual
    My Current 650ci Sport Individual
    My E31 Repair and Information Website
    My E38 Repair and Information Website
    My E63/E64 Repair and Information Website

    Chase - Heroes to a generation

  10. #10
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NH
    Posts
    297
    My Cars
    ---
    hmm, i have the same radio in the pic below.

    i dont think it pushes in, im fairly certain all it does is turn.
    when turned all the way to the left it turns it off.


    i could be wrong though, i havent used the stock radio in some years.








    so all the fuses are good and everything seems to be plugged in.

  11. #11
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NH
    Posts
    297
    My Cars
    ---
    Quote Originally Posted by lawlshane View Post
    If you have a spare radio lying around and feel like dropping a few dollars for a harness and antenna adapter (I think it's a Scosche BW01B harness adapter and a Volkswagen VWAB antenna adapter), I'd recommend trying a different head unit. When I got mine, the radio wouldn't turn on at all. The fuse in the back of it was fine, but it just didn't work. Tried a spare head unit and all was well. From what I understand, the stock radio is pretty disappointing anyway.


    thanks, i may as well. i mean as you said, stock isnt all its cracked up to be, LOL

    just trying to get a quick fix for the time being until i can buy something different. i think i do have something lying around though.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •